0

اجاره انبار در تهران

مدیریت انبار

اکتبر 7, 2020 در 10:56 ق.ظ توسط

مدیریت انبار

مدیریت انبار : چنانچه انبارداری را مهارت نگهداری از اقلامی که در آینده مورد استفاده قرار خواهند گرفت تعریف کنیم ، بی تردید این حرفه به طبقه و دسته‌های مختلفی تقسیم شده و به فراخور آن سازوکار خاص خود را نیز می‌طلبد . به عنوان مثال فرض کنید که مجموعه‌ای در پی انبار کردن مواد خوراکی در حجم زیادی بوده ، شرکت کوچکی نیازمند حراست از تعدادی وسیله فاسد نشدنی در مدتی کوتاه می باشد و فرد پیشه‌وری نیز به اندازه نیاز هفتگی خود، انبار محقرش را از جنس‌های پرفروش در کسب و کار خود پر می نماید .

با عنایت به این مثال‌ها، اگرچه در هر سه مورد کالایی فیزیکی برای مدت مشخصی انبار می شود، اما همانطور که می‌بینیم نه حجم کالاهای مورد نظر یکی بوده، نه ماهیت آن‌ها یکسان است ( که در نتیجه شیوه طبقه‌بندی و نگهداری از آن‌ها فرق می‌کند) و نه فضای در دسترس، ارزش محصولات و نیروی انسانی تحت اختیار این مجموعه ها یکیست! در نتیجه اینکه شیوه مدیریت انبار آن ها به کلی با یکدیگر تفاوت داشته و با اینکه نام مشترکی را یدک کشیده و حتی در اصل موضوع اقداماتی نظیر کنترل کیفیت محصولات، خدمات ارزش افزوده مانند تخلیه، نگهداری و بارگیری و همچنین خدمات مشتریان نیز یکسان عمل می‌کنند اما تفاوت‌های محسوسی نیز با یکدیگر دارند که این هنر مدیریت است که سبب می‌شود تا همه این امور به نحوی احسن انجام شوند .

منظور از مدیریت انبار چیست ؟

وظیفه مدیریت انبار برنامه‌ریزی و اجرای دقیق پروسه‌های انبارداریست که زمانبدی اقدامات ورود و خروج (به ویژه در مجموعه اجاره انبار های عمومی که ممکن است تداخل عملیات دو مجموعه در کار دیگری خللی وارد نماید) نخستین گام آن می باشد .

همه انبارها دارای فضای مفید مشخصی بوده که یکی دیگر از وظایف مدیر یا مسئول یک انبار تقسیم‌بندی و استفاده بهینه از این محیط کاربری می باشد . اگرچه در مجموعه انبارهایی مانند «انبار پیمان» کل فضای موجود به بخش‌های کوچکتری تقسیم شده و از فضاهای چند ده متری تا سوله های چند صد متری در اختیار متقاضیان قرار می گیرد، اما در انبارهایی که محیط بدین شکل تفکیک نشده و یا این مکان به عنوان انبار اختصاصی یک مجموعه همواره در حال پر و خالی شدن از کالاهای متنوع می باشد ، نقش این مدیریت پررنگ‌تر از قبل می‌گردد .

منابع انسانی و تجهیزات انبار به عنوان عوامل بعدی در تسهیل انجام عملیات انبارداری از آن دست عواملی هستند که به مدیریتی صحیح و دقیق نیاز داشته تا علاوه بر افزایش بهره‌وری ، کمترین مخاطرات و تهدیدات مالی و جانی را متوجه عوامل مذکور کند . در همین رابطه توسعه و تجهیز ماشین آلات باربری یا سیستم‌های امنیتی – مدیریتی در کنار ساماندهی نیروی انسانی از دیگر اقدامات مدیر یک انبار می باشد .

اگرچه در موارد متعددی انبار یک مجموعه بزرگ دارای مدیر مجزایی نبوده و در کنار سرپرستی که نقش مدیریت داخلی آن را ایفا می کند امور مالی انبار تحت نظر دپارتمان حسابداری یا مدیر مالی انجام می‌شود ، اما در موارد متعددی مدیریت انبار وظیفه مدیریت درآمد و هزینه انبار را نیز بر عهده داشته که این خود امر خطیریست که حتی فعالیت‌های یک انبار را توجیه می‌کند .

• امور اقتصادی

تحت نظر مدیریت اجاره انبار در جنوب تهران همه اقدامات به نحوی پیش می‌رود که کمترین خروجی مالی (هزینه‌های اضافه و غیر ضروری) را داشته باشد . اگرچه در نگاه اول این اقدامات اهمیت چندانی ندارد ولی زمانی که یک مؤجر متوجه می‌شود که این هزینه‌ها ممکن بوده است تا از خود وی گرفته شود به اهمیت آن پی خواهد برد .

• کنترل موجودی

چنانچه انبارداری در امر کنترل موجودی غفلت کرده و به موقع آمار کالاهای پر تعداد، در شرف اتمام و تمام شده را به واحدهای تولید، فروش و توزیع ندهد ، خط تولید و روند بازرگانی مجموعه مادر با مشکل روبرو می‌شود . در نتیجه اینکه ارائه گزارشی دقیق و مستمر از کالاهای موجود، کیفیت، ارزش ، حجم و حتی سابقه آن ها که از سوی مدیریت به مراجع بالادستی ارائه می‌شود از اهمیت زیادی برخوردار است .

مدیریت انبار در مجموعه ما

همانطور که احتمالاً تا بدین جا متوجه شده‌اید مدیریت یک انبار بیش از اینکه به حرفه یک شخص خاص دلالت داشته باشد، در خصوص نحوه اداره یک مجموعه صحبت می کند . در همین رابطه از دیگر وظایف مهمی که در این حوزه انجام می‌پذیرد می توان به شناسایی و مکان‌یابی اقلام انبار، صدور و ارسال، بازرسی، حفاظت از انبار، جابجا کردن مواد و دریافت ذخایر اشاره کرد .

دیدگاهتان را بنویسید