0

اجاره انبار در تهران

۶ نوع سیستم انبارداری

ژوئن 29, 2021 در 10:09 ق.ظ توسط

6 نوع سیستم انبارداری

۶ نوع سیستم انبارداری : زمانی که قصد خرید یا اجازه یک انبار به منظور ذخیره‌سازی محصولات فیزیکی خود را داریم، لازم است تا توجه ویژه‌ای به روش و ساختاری که قرار است این محیط را بواسطه آن تقسیم‌بندی کرده یا بگردانیم داشته باشیم .

در همین رابطه انتخاب درست این روش یا روش‌ها سبب می‌شود تا از یک سو هزینه‌هایی که برای برپایی این سازوکار و ابتیاع تجهیزات مورد نیاز آن صرف می‌کنیم بهینه شده و از سویی دیگر به طریقی غیر مستقیم با کاهش زمان جایگذاری محصولات، به حمل یا خروج آن‌ها، کاهش خسارات ناشی از ترابری نادرست یا کاهش فضای به اشتباه اشغال شده کمک کنیم .

با توجه به این توضیحات قصد داریم تا در ادامه به بررسی ۶ نوع سیستم انبارداری شاخص و کاربردی که استفاده از یکی از آن‌ها به فراخور ماهیت کالاهای شما می‌تواند به بهبود کیفیت ذخیره‌سازی این محصولات منجر شود بپردازیم :

۶ نوع سیستم انبارداری

  1. Static Shelving یا قفسه بندی ثابت

همانطور که از نام این دسته برمی‌آید، در روش قفسه‌بندی ثابت به عنوان محبوب‌ترین متد برای ذخیره محصولات مختلف در انبار ، قفسه‌ها به صورت ستونی کنار یکدیگر قرار گرفته و هریک با داشتن طبقاتی با پهنای مشخص، مناسب قرار دادن محصولاتی در ابعاد و وزن مشخص (مشخصاً نچندان بزرگ و سنگین) روی آن‌ها می‌باشند .

در همین رابطه گفتنیست که به دلیل عدم امکان استفاده از لیفتراک و ماشین‌آلات مشابه برای جایگذاری محصولات در این قفسه‌ها، این روش عموماً در انبارهایی که محصولاتمان به صورت دستی جابجا شده یا طبقه‌بندی می‌شوند کاربرد دارد . در ادامه گفتنیست که چنانچه قصد نگهداری از محصولاتی سنگین با این روش را دارید بهتر است تا عرض آن را بیشتر، ارتفاع آن را بلندتر و کفه آن را با نیت تحمل وزنی زیاد مقاوم‌تر انتخاب نمایید .

  1. Mobile Shelving یا قفسه بندی سیار در ۶ نوع سیستم انبارداری

فرض کنید در اجاره انبار به ۵ ردیف قفسه نیاز داریم! در همین رابطه هرچقدر فضای در دسترسمان بیشتر باشد، فاصله‌ای هم که میان این ردیف‌ها در نظر می‌گیریم بیشتر بوده و بدین ترتیب کارکنان انبار می‌توانند با راحتی بیشتری در میان آن‌ها حرکت کرده یا جنس مورد نظر خود را قرار داده و بردارند .

حال هرچه متراژ انبار و این فضای در دسترس کوچکتر باشد ، طبیعتاً فاصله مذکور هم کمتر می‌شود . با توجه به اینکه از جایی به بعد حتی امکان آمد و شد کارکنان مجموعه هم در میان این قفسه‌ها سخت می‌شود، لازم است تا تدبیری به منظور استفاده بهینه از این فضا اتخاذ گردد که قفسه‌بندی سیّار یکی از این روش‌هاست .

 در قفسه بندی سیّار ، قفسه‌ها مشابه روش ثابت کنار هم قرار می‌گیرند، با این تفاوت که به دلیل وجود ریل‌هایی زیر این قفسه‌ها، هریک از آن‌ها قابلیت جابجا شدن پیدا کرده و بدین ترتیب فضا را برای جستجو در میان قفسه‌های دیگر مهیا می‌کنند . با عنایت به اینکه به ازای این ۵ ردیف یک یا دو راهرو در میانشان وجود دارد، این ویژگی سبب می‌شود تا ردیف‌ها را جابجا کرده و فضای مذکور را در مقابل بخش مورد نظرمان پدیدار کنیم .

  1. Pallet Racking یا رک پالت

در انبارهای بزرگ و شلوغ با محصولات پرتعداد و حجیم، جابجایی کالاها در قالب محصولات تکی و حتی جعبه‌ای امکان‌پذیر نبوده و زمان، انرژی و تعداد نیروی انسانی زیادی را طلب می‌کند . در همین رابطه این پالت‌ها چوبی، پلاستیکی یا فلزی هستند که با امکان نگه داشتن محصوت مختلف روی بدنه خود با ویژگی‌های مختلف (جعبه‌هایی در اندازه‌های بزرگ)، امکان نگهداری از آن‌ها را فراهم می‌کنند .

 از مهمترین زیرمجموعه‌های قفسه‌های رک پالت می‌توان به جریان کارتن ، رکینگ دو عمق، رکینگ درایو، قفسه شاتل، قفسه بندی عمودی و … اشاره کرد.

  1. Multi-Tier Racking یا رکینگ چند لایه در ۶ نوع سیستم انبارداری

در این نوع شیوه انبارداری که مناسب انبارهایی با تعداد زیاد محصول اما در ابعاد کوچک است . اساس کار ذخیره کالا در راستای عمود است، به عبارتی دیگر استفاده از ارتفاع انبار جایگرین استفاده از عرض آن شده و بدین ترتیب انبارها قابلیت پذیرش اجناس بیشتری را پیدا می‌کنند .

  1. Mezzanine Flooring یا طبقات میانی

چنانچه از بودجه‌ای کافی برخوردار بوده و ارتفاع انبار مورد نظر نیز زیاد است، شما می‌توانید با ایجاد یک نیم طبقه در انبار از فضایی غیر قابل استفاده بهره‌ای استثنایی ببرید و بدین ترتیب عملاً از انباری ثانویه رونمایی کنید .

  1. Wire Partitions یا پارتیشن سیمی

در این نوع متد که به طور خلاصه حفاظی توری شکل از فلزات دور بخش خاصی از انبار کشیده می‌شود، محصولاتی که مستلزم انبار شدن در فضایی امنیتی تر و تحت مراقبتی بیشتر هستند از سایر قسمت‌های انبار جدا می‌شوند .

دیدگاهتان را بنویسید