اصطلاحات انبارداری
ژانویه 19, 2019 در 8:25 ق.ظ توسط mrnorozi

اصطلاحات انبارداری مجموعه ای از لغاتی هستند که برای تسهیل امور در این زمینه شغلی مورد استفاده قرار می گیرند . به عبارتی می توان گفت که نه تنها حرفه انبارداری بلکه تمامی مشاغل برای خود لغات رایجی را دارند که متضمن اصول کار در آن حرفه می باشد . به همین منظور در این مقاله سعی خواهیم داشت تا با معرفی برخی اصطلاحات انبارداری شما را با آن ها در اجاره انبار در تهران (اجاره انبار در جنوب تهران) ، خرید و یا ارتباط با این حرفه آشنا کنیم .
انبار: انبار ها فضایی هستند که بر اساس سیستم های مختلف طبقه بندی ، اجناس ، مواد اولیه و تولیدات نهایی را در خود نگهداری می کنند . آن ها با توجه به محل قرارگیری خود به شیوه های مختلفی اداره می شوند . برای مثال انبارهای قطعات و مواد اولیه در کارخانه ، مستقیم زیر نظر مدیر تولید قرار دارند ولی در برخی موارد نیز به طور مستقیم زیر نظر مدیر کارخانه اداره می شوند . مدیریت آن ها در سازمان های بزرگ متفاوت از سایر مراکز خواهد بود ، چراکه هرکدام از آن ها دارای حیطه فعالیتی مستقل و دستورالعملی مختص به خود دارند . در بخش دولتی نیز بیشتر انبارها زیر نظر بخش کارپردازی فعالیت می کند که آن ها نیز خود تابعی از بخش امور اداری هستند .
انباردار: کسی که تمام مسئولیت های مدیریت انبار و ورود و خروج کالا را بر عهده می گیرد . آن ها وظایفی را بر عهده دارند که در زیر برخی از آن ها را معرفی خواهیم کرد :
- دریافت کالای خریداری شده بر اساس اسناد و مدارک
- صادر نمودن قبض تحویل کارها
- صادر نمودن حواله انبار هنگام تحویل کالا
- صدور فرم های برگشت از خرید و دیگر گزارشات مربوطه
- صادر کردن برگه خرید کالا در صورت نیاز کارخانه های تولیدی
- ثبت مشخصات اجناس وارد و خارج شده از انبار در سیستم ها و یا درد دفاتر انبار
- مطلع بودن از تمامی کالاهای نگهداری شده در انبارها
مواد اولیه در اصطلاحات انبارداری : مواد خامی که برای تولید سایر کالاها به صورت نهاده مورد استفاده قرار می گیرند .
کالاهای نیمه ساخته یا در جریان ساخت : کالایی که به صورت کامل تکمیل نشده و جزئی از محصول کامل شده است .
مواد و لوازم مصرفی: موادی که به طور غیر مستقیم در تولید کالاها دخالت دارند .
کالاهای ساخته شده: تمامی اجناسی که از نظر مراحل ساخت به مرحله تکامل رسیدهاند و آماده عرضه به بازار می باشد .
البته باید گفت که کالاهای نگهداری شده در انبار را محدود به محصولات کارخانههای تولیدی نیستند و میتوانند سایر کالاها را نیز در خود جای بدهند . (همچون انبار نگهداری لوازم منزل یا انبارهای نگهداری مواد فاسد شدنی )
منابع ورود کالا به انبار ها:
- خرید
- کالاهای صادر شده از سایر بخش ها به انبار و یا کالاهای برگشت از خرید
- محصولات یا کالاهای تولید شده در یک مجموعه
طبقه بندی و اختصاص کد به کالا: کدگذاری عبارت است از اختصاص یک یا چند عدد و یا حرف به هر کالا به منظور شناسایی آن ها . در واقع هدف از کدگذاری این است تا بتوانیم کالاهای مختلف را از یکدیگر تشخیص داده ، اطلاعات مربوط به آن ها را راحت تر تهیه کنیم و در زمان نیز تا حدود زیادی صرفه جویی کنیم .
قفسه بندی : چینش درست کالاها در انبار به منظور نظم دهی ، کاهش هزینه ها و صرفه جویی در وقت بسیار مهم است ؛ به همین منظور از اصطلاح صفافی برای نگهداری کالاها هر یک محل خاص مطابق با شرایط ویژه استفاده می شود .
گزارش موجودی انبار: این گزارش حاوی ستون هایی بود تا تمام اطلاعات مربوط به ورود و خروج کالاها ، حجم و میزان دریافت آن ها را برای گزارش به مدیریت در آن قید کنند .
انواع انبار از نظر فرم ساختمانی در اصطلاحات انبارداری
انبار پوشیده : آن ها از تمامی اطراف کاملاً بسته می باشند ، مسقف بوده و تمامی تجهیزاتی را که از یک انبار انتظار دارید در خود نگهداری می کنند .
انبار سرپوشیده هانگار دراصطلاحات انبارداری: این انبار ها تنها دارای سقف بوده و چهار طرف آن کاملاً باز می باشد . به عبارتی آن ها تنها مخصوص نگهداری موادی میباشند که قرار است از آن ها را از گزند برف ، باران و نورخورشید حفظ کنند . مانند انبار دپوی گرده بینه در کارخانه های چوب خشک کنی
انبار باز : از آن ها تنها برای نگهداری موادی از قبیل چوب و فلزات مورد استفاده می شود ، هرچند در مواردی ماشین آلات را نیز در آنها نگهداری می کنند .
مطالب مشابه
برچسبها:اصطلاحات انبارداری