0

اجاره انبار در تهران

فرم انبارداری

فوریه 25, 2020 در 9:00 ق.ظ توسط

فرم انبارداری

فرم انبارداری : در مجموعه یادداشت هایی که حول اهمیت رعایت نظم و ترتیب انبارداری در وبسایت مجموعه انبارهای پیمان منتشر کردیم ، همواره نیم نگاهی به بروکراسی و پایبندی به نامه نگاری هایی قاعده مند و اصولی انبار داشته ایم که از زوایای گوناگون مورد بررسی قرار گرفته و اهمیت دارند .

در همین رابطه قصد داریم تا در ادامه به بررسی برخی از این فرم ها پرداخته و به اختصار از اهمیت یا محتوای آن ها پرده برداری کنیم .


کارت انبار ، برگ درخواست جنس از انبار و حواله انبار به عنوان مباحث مورد نظر در این یادداشت مورد بررسی قرار خواهند گرفت ، لذا با ما همراه باشید !
 

  • کارت انبار

کارت انبار به عنوان نخستین فرم انبارداری که در اجاره انبار به بررسی آن می پردازیم سیاهه ای از اطلاعات یک محصول خاص است که بر مبنای آن علاوه بر امکان سنجش موجودی کالا ، می توان در ابعاد مدیریتی نیز تصمیماتی اتخاذ کرد .

 


 از آنجایی که امکان شمارش و آمارگیری لحظه ای و مستمر از محصولات موجود در یک انبار وجود ندارد ، نیازمند درج اطلاعات موجودی آن ها از قبیل تعداد ، رنگ ، نوع ، سایز و سایر ویژگی های ساختاری آن ها در صورت تنوعشان هستیم .


 اگرچه در بسیاری از انبارهای مکانیزه این کار به صورت خودکار صورت می گیرد ، اما در انبارداری کلاسیک و روش های سنتی تر از فرم انبارداری و کارت انبار تهیه شده توسط مسئول این بخش به عنوان عاملی برای ثبت این وقایع استفاده می شود .


در کارت انبار مخصوص یک کالا به این نکته اشاره می شود که سوابق ثبت سفارش یا میزان محبوبیت آن چگونه بوده است ، میزان گردش و رکود کالاها نگاشته می شود ، حسابداران اطلاعات خود را با آن مطابقت می دهند و ورودی و خروجی آن ها در هر تعدادی در این محصول درج می شود .


به عنوان مثال مدیران این مجموعه با مشاهده سوابق محصولی که بد به فروش رفته یا کاربرد و محبوبیت چندانی ندارد به فکر کاهش تعداد و تعدیل سفارشات آن در دورهای بعدی افتاده (که این عمل با خواب سرمایه مقابله می کند ) و همچنین در صورت ازدیاد محصولی در انبار به فکر خام فروشی یا استفاده از آن در قالب کالایی دیگر می افتند . 


در نتیجه اینکه کارت انبار به عنوان خلاصه ای از اطلاعات و اتفاقاتی که برای این محصول در محیط مذکور افتاده به ارائه تجزیه و تحلیل رفتار کالاها به کاربران ، مدیران و افراد ذینفع می پردازد و با اعلام نقطه بحرانی یا آستانه اتمام یک ماده یا محصول ، مامورین خرید را از این کمبود مطلع می کند .

  • برگ درخواست جنس از انبار

فرض کنید در  اجاره انبار در جنوب تهران  از مجموعه ای صنعتی مشغول به کار بوده و یکی از کارکنان بخش مونتاژ تعداد مشخصی از یک قطعه گرانقیمت یا کمیاب را از شما می خواهند . در چنین شرایطی چگونه می توانید اثبات کنید که این محصول را به او داده اید ؟ از چه طریقی در می یابید که این تعداد درخواستی ، همان میزان مورد تائید سرپرست وی بوده است ؟

در حالتی برعکس سرپرست یا کارگران بخش مذکور چگونه می توانند اثبات کنند که کالایی را به انبار حواله داده یا به کلی آن را طلب نکرده بودند ؟ از این گذشته چگونه می توانند تعداد یا مشخصات فیزیکی و جزئیات محصول بی آنکه حرف و حدیثی در رعایت قطعات درخواستی آن ها یا ویژگی هریک به وجود نیاید به سمع انباردار برسانند؟

 چنانچه از این محصول به اندازه کافی نداشته باشید چگونه می توانید مقامات های دستی شرکت را به خرید آن ترغیب کنید ؟ 

پاسخ همه این سوالات تنها یک برگه واسطه است ، برگ درخواست جنس از انبار و فرم انبارداری . در این فرم که به منظور دریافت یک محصول خطاب به انباردار نوشته می شود ، مشخصات محصول و مقادیر آن درج شده و بدین واسطه محصول مورد نظر به فرد درخواست کننده اعطا می شود . این در حالیست که این برگه به عنوان سندی دال بر درخواست واحدی مشخص ضبط و به حسابداری تحویل داده می شود .

 

  • حواله انبار

همانطور که پیشتر بدان اشاره شد ، در سامانه های مکانیزه و هوشمند انبارداری یا حداقل آن هایی که نرم افزار حسابداریشان انبار مجموعه را تحت نظر دارد ، با کم و زیاد شدن یک کالا از انبار ، اطلاعات موجودی به بخش حسابداری نیز ارسال شده و بدین ترتیب نیازی به انجام اقدامات موازی و چندگانه نیست .


این در حالیست که در که در روش های کلاسیک و قدیمی تر ، نیازمند فرم انبارداری به نام حواله انبار بودیم که پس از ترخیص هر محصول از این مکان صادر شده ، نوع یا تعداد کالاهایی را که از انبار خارج شده و به دست کارکنان یک بخش می رسید را در برگه ای یادداشت می کردند .


 این فرم که در فواصل زمانی مشخصی به دست واحد حسابداری می رسید (مثلاً در پایان هفته ، روز و یا بلافاصله) سبب می شد تا آمار موجود در دست مدیران یا کارمندان رده بالای مجموعه که در تصمیم گیری های کلان دخیلند به روز بوده و بدین واسطه اطلاعات در دسترس با موجودی واقعی در تضاد نباشد . در ادامه گفتنیست که این فرم مبنایی برای تهیه صورت اقلام و میزان مصرفی هر واحد نیز می باشد .
 

دیدگاهتان را بنویسید